Đề kiểm tra chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Năm học 2019-2020 - Trường THCS Gia Lạc

doc 7 trang thungat 02/07/2021 2101
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Năm học 2019-2020 - Trường THCS Gia Lạc", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docde_kiem_tra_chon_hoc_sinh_gioi_mon_tieng_anh_lop_6_nam_hoc_2.doc

Nội dung text: Đề kiểm tra chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Năm học 2019-2020 - Trường THCS Gia Lạc

  1. PHÒNG GD & ĐT GIA VIỄN ĐỀ KIỂM TRA CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 6 TRƯỜNG THCS GIA LẠC NĂM HỌC 2019- 2020 Môn: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 150 phút SECTION 1: PHONETICS: (0.2 x10 = 2.0pts) I- Choose one word with different pronunciation of the underlined part. Write A, B, C or D in the space provided. (0.2 x 6 = 1p) 1 A. plays B. says C. days D. stays 2 A. what B. who C. where D. when 3 A. sport B. start C. listen D. eat 4 A. game B. geography C. vegetable D. change 5 A. teacher B. children C. lunch D. chemistry SECTION 2: VOCABULARY & GRAMMAR. I. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D. 1.They usually go after work. A. to fishing B. cinema C. home D. soccer 2.Would you like that for you ? A. me doing B. me to do C. me do D. I do 3.Fall means in British English. A. summer B. winter C. autumn D. spring 4.Nam is learning English the room and his dog is .the desk. A. at / in B. in / under C. in / on D. on / under 5.“What would you like to drink ?” - “ .” A. Thank you B. Yes, please C. No, I don’t D. Tea, please 6. Let him it himself. A. to do B. do C. doing D. does 7. I must have a drink. I’m so . A. dirty B. hungry C. thirsty D. thirty 8. Would you like .tea ? – Yes, please. A. some B. any many D. a lot 9. The boy looks a little thin he is strong. A. and B. because C. or D. but 10. I’m playing table tennis. you like table tennis ? – Not much. A. Are B. Do C. Would D. Can II. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. ( 2pts) 1. Where your children (1be) ? – They (2be) in their room. They (3play) video games 2. What about (4go) swimming ? – Good idea. 3. My sister always (5wear) .nice clothes for work, but today she (6- wear ) a blue jacket and skirt. 4. What you (7- do) .this summer vacation, Nam ? – I (8visit) Ha Long Bay. 5. He (9- be) thirsty now. He’d like (10- drink) some orange juice. III. Write the correct form of the words given in capital letters write the answers in the box (2.0pts) 1. Her birthday is on the . of September. (TWENTY) 2. There are five . in the kitchen. (KNIFE) 3. There are a lot of interesting . in the summer. (ACT) 4. It was the bird’s first . from the nest. FLY 1
  2. 5. Yesterday we spent a afternoon by the river. PEACE 6. They often play sports. They are very . (SPORT) 7. She’s a good student but she lacks CONFIDENT 8. Stephen Biko was an supporter of the peace movement. ENERGY 9. In my . , there is a market, a clinic, a post office and a supermarket. (NEIGHBOR) 10. Air . is a big problem in the big cities. (POLLUTE) IV. Underline then correct ONE mistake in each sentence. 1. This is my new school, it have a large playground 2. I have a new uniform but I don’t wearing it today 3. In my kitchen, the sink is next the fridge. 4. Mary and Daisy is my best friends, they are not very tall 5. The Vietnamese celebrates Tet at different time each year 6. Children shouldn’t playing video games. 7. My house is between the tall trees. 8. Would you want to go to the zoo with us? 9. How much is that packet of milk cost? 10. He never drinks coffee so it is not good for his health. SECTION 3: READING I. Read the text and fill in each gap with ONE suitable word. (2.0points) big bookshelf chairs clothes ink-pot dictionary newspapers opposite right many This is Nam’s room. His room is very (1) .There are two (2) , a table, a bed, a wardrobe and a (3) in his room. The table is (4) the window. There is an (5) , some book and an English - Vietnamese (6) on the table. The bed is on the (7) of the room. There are also some books and (8) .on the bed. The wardrobes is near the bed. Nam has many (9) . His clothes are all in the wardrobe. The bookshelf is on the wall. There are (10) .books on it. II. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps. (2.0 pts) Mr.Tuan is (1) engineer in a big factory. He lives in a small apartment (2) the fifth floor of a building in Ho Chi Minh City. The factory is (3) near his house so he goes to work by bus. He .(4) home at 7 o’clock to arrive to work at 7.45. (5) is Saturday morning now, and Mr.Tuan is (6) home, in bed. On Saturdays he (7)up at a quarter to seven. Then he sits in the living room and (8) breakfast. On Saturday afternoons he .(9) tennis or goes swimming. On Saturday evenings, he (10) . stay at home, he usually goes out. Anwer keys: 1. 3. 5. 7. 9. 2. 4. 6. 8. 10. III. Circle best option A, B, C or D to complete the following passage (0.2 x 10 = 2.0 pts) Nhan and Huong want to know their friends’ favorite free time activities, so they are asking their friends about what they like to do in their free time. Many of their friends say that usually eat and drink as well as chat with their friends. They like to talk about many things around them: their teachers, their friends, their families as well as their favorite musicians, singers, soccer players and movie stars. There are some popular activities after lessons at their school such as: skipping rope, reading books and playing sports. At home, many of their friends say they like to watch TV, listen to music or play computer games. They rarely go to the movies. Some of the girls like to go shopping. Very few of their friends like to do English exercises on the Internet. Many of their friends don’t take part in art, music club. 2
  3. 1. What do many of Nhan and Huong’s friends usually do in free time? A. eat, drink and chat. B. go shopping C. go to the movie. D. do English exercises on the Internet. 2. What do their friends like to talk about? A. their teachers, friends and families B. their favorite musician and singers C. their favorite soccer players and D. many things around them movie stars 3. Which of the following activities is NOT popular with their friends at school? A. Skipping rope B. Take part in art, music club C. Reading books D. Playing sports 4. Which of the following activities is NOT popular with their friends at home? A. Watching T.V B. Listening to music C. Do English exercises on the Internet D. Playing computer games 5. What does the passage talk about? A. Nhan and Huong’s friends B. Free time activities of Nhan and Huong’s friends C. Nhan and Huong’s school D. Nhan and Huong’s pastimes SECTION : WRITING I- Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way. 1. Her mother and she walk to school in the morning. -> Her mother and she go 2. How much is a bottle of water? -> What ? 3. Let’s dance and sing a song. -> What about ? 4. No hotel on the street is newer than this hotel. -> This hotel . 5. Does her school have twenty- three classrooms and eight hundred-eighty students? -> Are .? 6. His house has a living- room, two bedrooms and a kitchen. -> There 7. What’s your brother’s weight? ->How .? 8. This building belongs to my brother. -> This is .? 9. What time does Mai go to work? -> When ? 10. How high is the Mount Everest? -> What ? II. Arrange the words to make sentences. 0 is an example. 0. Ninh Binh I with am in my living parents I am living in Ninh Binh with my parents. 1. He newspaper often to reads the on his the way office. 2. English one of favorite is subjects my. 3. lot mountains Our and country has a of rivers. 3
  4. 4. at usually has half past Nam eleven lunch. 5. in I am small with my family a house in Hoa Lu living. III. Write sentences from the given cues. 1. Jane’s T-shirt/expensive/than/my. 2. I’m/to/introduce/you/natural wonders/world. 3. My new pencil case/different/your. 4. What time/you/breakfast? 5. Mr. Brown/like/do gardening/morning. IV. Write about about your house in the future (90 – 100 words). (3.0 points). 4
  5. PHÒNG GD & ĐT GIA VIỄN HƯỚNG DẪN CHẤM, ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA CHỌN TRƯỜNG THCS GIA LẠC HỌC SINH GIỎI LỚP 6 NĂM HỌC 2019- 2020 Môn: TIẾNG ANH SECTION 1: PHONETICS: (0.2 x10 = 2.0pts) I- Choose one word with different pronunciation of the underlined part. Write A, B, C or D in the space provided. (0.2 x 6 = 1p) 1. B. 2.B 3. C 4. A 5. D SECTION 2: VOCABULARY & GRAMMAR. I. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D. 1. C 2. B 3. C 4. B 5. D 6. B 7.C 8. A 9. D 10. B II. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. ( 2pts) 1. are the children 6. is wearing 2. are 7. are you going to do 3. are playing 8. am going to visit 4. going 9. is 5. wears 10. to drink III. Write the correct form of the words given in capital letters write the answers in the box (2.0pts) 1. twentieth 2. knives. 3. activities 4,flight 5. peaceful 6. sporty 7. confidence 8. energetic 9. neighborhood. 10. pollution IV. Underline then correct ONE mistake in each sentence. 1. Have has 2. don’t amnot 3. next next to 4. is are 5. celebrates celebrate 6.Playing play 7. Between among 8. want like 9. is does 10. so because SECTION 3: READING I- I. Read the text and fill in each gap with ONE suitable word. (2.0points) 1. big 2. chairs 3. bookshelf 4. opposite 5.ink- pot 6. dictionary 7. right 8. newspapers 9. clothes 10. many 5
  6. II. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps. (2.0 pts) 1. for 2. by 3. to 4. at 5. at 6. on 7. for 8. in 9. in 10. in III.Circle best option A, B, C or D to complete the following passage (0.2 x 10 = 2.0 pts) 1. What do many of Nhan and Huong’s friends usually do in free time? A. eat, drink and chat. 2. What do their friends like to talk about? D. many things around them movie stars 3. Which of the following activities is NOT popular with their friends at school? B. Take part in art, music club 4. Which of the following activities is NOT popular with their friends at home? C. Do English exercises on the Internet 5. What does the passage talk about? B. Free time activities of Nhan and Huong’s friends SECTION : WRITING I- Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way. 1. Her mother and she walk to school in the morning. -> Her mother and she go to school in the morning on foot. 2. How much is a bottle of water? -> What is the price of a bowl of water? 3. Let’s dance and sing a song. -> What about dancing and singing a song? 4. No hotel on the street is newer than this hotel. -> This hotel is the newest on the street. 5. Does her school have twenty- three classrooms and eight hundred-eighty students? -> Are there twenty- three classrooms and eight hundred- eighty students in her school? 6. His house has a living- room, two bedrooms and a kitchen. -> There is a living- room, two bedrooms and a kitchen in his house. 7. What’s your brother’s weight? ->How heavy is your brother? 8. This building belongs to my brother. -> This is my brother’s building. 9. What time does Mai go to work? -> When does Mai go to work? 10. How high is the Mount Everest? -> What is the height of the Mount Everest? II. Arrange the words to make sentences. 0 is an example. 1. He often reads the newspaper on the way to his office/on his way to the office. 2. English is one of my favorite subjects. 3. Our country has a lot of mountains and rivers/ rivers and mountains. 4. Nam usually has lunch at half past eleven. 5. I am living with my family in a small house in Hoa Lu/in a small house in Hoa Lu with my family/in a small house with my family in Hoa Lu. III. Write sentences from the given cues. 1. Jane’s T-shirt is more expensive than my T-shirt. 2. I’m going to introduce to you some natural wonders of the world. 3. My new pencil case is different from your pencil case. 6
  7. 4. What time do you have breakfast? 5. Mr. Brown likes doing gardening in the morning IV. Write about about your house in the future (90 – 100 words). (3.0 points). Tiêu chí Yêu cầu Điểm Từ vựng Đảm bảo chính xác, phù hợp nội dung, không trùng lặp. 1.0 Ngữ pháp Đảm bảo chính xác, thể hiện đúng ý tưởng, đúng lô-gic. 1.0 Nội dung Viết về ngôi nhà tương lai 1.0 7